‘Fijn om naast mijn PhD nog klinisch bezig te kunnen zijn’

Ruochen Wang werkt sinds mei 2023 via ANW Nederland. Na het afronden van zijn studie Geneeskunde heeft hij een jaar op de Spoedeisende hulp in het ziekenhuis gewerkt. In die periode kwam hij er achter dat de ziekenhuiswereld niet goed bij hem paste. Hij wilde in zijn werk meer nadruk kunnen gaan leggen op het welzijn en de kwaliteit van leven van zijn patiënten. Via een detacheringsbureau kon hij zich gaan oriënteren op de ouderenzorg en heeft hij uiteindelijk 2,5 jaar als ANIOS gewerkt bij verschillende organisaties. Het holistische aspect en de persoonlijke kant die hij heeft ervaren in de ouderenzorg heeft hem doen besluiten om voor zijn passie te gaan en te kiezen voor de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde!

Opleiding tot SO

In maart 2022 is Ruochen begonnen met deze opleiding bij Gerion en heeft hij inmiddels het eerste jaar erop zitten. Een leuke en intensieve periode waarin hij al enorm veel heeft geleerd. Samen het gesprek aangaan met alle betrokkenen, en daar ook de ruimte voor hebben en krijgen, om uiteindelijk de juiste zorg te bieden, is wat hem drijft. Gedurende zijn eerste opleidingsjaar heeft hij gesolliciteerd voor een PhD-traject bij het VUmc. Het onderwerp gaat over urineweginfecties bij verpleeghuisbewoners, een zeer actueel en boeiend onderwerp volgens hem. Hij combineert dit nu met zijn stageperiodes van zijn opleiding.

ANW diensten

Omdat hij in het eerste jaar van zijn PhD vooral veel achter de computer zal zitten, wilt hij nog wel graag klinisch bezig zijn. Daarom kwam ANW Nederland op zijn pad. Diensten draaien vindt Ruochen namelijk erg leuk, het triëren, het puzzeltje maken in acute situaties en dan met een goede oplossing komen vindt hij erg uitdagend. Hij kijkt ook graag een stap verder. Sommige telefoontjes kunnen bijvoorbeeld voorkomen worden als de zorg beter wordt geïnstrueerd. Maakt hij dit mee tijdens een dienst, zal hij dit altijd teruggeven aan de organisatie om voor een volgende keer te bekijken hoe het beter kan.

Samenwerking met ANW Nederland

Ruochen is nu een aantal maanden werkzaam bij ANW Nederland. Wat hij vooral fijn vindt is dat hij zelf kan bepalen wanneer hij wilt werken. Is hij de ene maand drukker met zijn PhD, dan doet hij een dienst minder. Mocht er juist meer ruimte zijn, dan trekt hij ook aan de bel voor nog een extra dienst. Nu zit hij in een pool waarin hij de organisatie goed kent. In de toekomst wilt hij ook bij meerdere pools aangesloten zijn om ook voor onbekende organisaties te werken. Even uit de comfortzone lijkt hem zeer leerzaam.

Het contact met de collega’s van ANW Nederland ervaart hij als prettig. Het sollicitatieproces van het gesprek met de recruiter tot aan het contact met de planner verloopt soepel. Hij vindt het daarnaast erg goed en belangrijk dat er een toets gemaakt moet worden voordat je mag starten. Zo weet je zeker of je kwaliteit in huis haalt. De komende 5 jaar zal Ruochen nog druk zijn met zijn opleiding en PhD, dus zal hij hopelijk nog een lange periode aan ANW Nederland verbonden blijven!