Onverwacht en ongelegen

ANW Nederland breidt de reguliere bereikbaarheid bij avond-, nacht- en weekenddiensten uit met de bereikbaarheid in het kader van gedwongen spoedopname (IBS, In Bewaring Stelling) in de avond, de nacht en het weekend.

Een gedwongen opname komt gelukkig niet vaak voor, maar komt vaak wel onverwacht en met spoed. De GGZ neemt in een aantal regio’s de spoedopnames in de avond, de nacht en weekend nog voor zijn rekening. In een aantal regio’s staat de VVT-sector voor de uitdaging deze diensten zelf in te vullen. Wij bieden aan deze diensten voor u uit te voeren.

 

Wat is ons aanbod?

Als u zich aansluit bij onze IBS-dienstverlening ANW dan bent u altijd verzekerd van de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van een SO tijdens een crisisopname in de avond, de nacht of het weekend. Wij doen dit door hiervoor 365 dagen per jaar meerdere Specialisten Ouderengeneeskunde in te roosteren die exclusief beschikbaar blijven voor de IBS-dienstverlening ANW.

Khonraad als vaste samenwerkingspartner

Door de inzet van het systeem Khonraad wordt het proces volledig digitaal ondersteund en worden alle wettelijk betrokken partijen zoals het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geïnformeerd.

Ook bewaakt Khonraad het proces en informeert actief de gebruiker als een onderdeel van het proces opvallend langer duurt dan gebruikelijk.

Door de combinatie van de IBS-dienstverlening ANW en het systeem Khonraad is het IBS-proces voor uw organisatie dan ook volledig geborgd.

Kosten IBS-dienstverlening

Voor een overzicht van de kosten van deze IBS-dienstverlening kunt u de brochure downloaden of rechtstreeks contact met ons opnemen.

Onze contactpersoon is Manuele Derhaag. U kunt haar bereiken via 085 77 31 880 of IBS@anwnederland.nl

Brochure IBS-dienstverlening

Lees ons privacybeleid hier.