In memoriam Hanneke Zonneveld

Op zondag 4 juli jl. kregen we het bericht dat Hanneke die nacht volledig onverwacht was overleden.

Hanneke, die net weer vol energie en overgave een eerste week gewerkt had na haar heerlijke vakantie. Onze Hanneke…..

De week van 4 juli hebben we als directe collega’s vrijwel volledig nodig gehad om te bevatten dat Hanneke van het ene op het andere moment niet meer bij ons is. Hanneke is voor ons onvervangbaar. Hanneke vormde voor ons de persoonlijke verbinding naar zóveel verschillende zorgprofessionals, managers en bestuurders in de zorg. Hanneke inspireerde en ging ons voor in nieuwe oplossingen die voor onze opdrachtgevers nét dat verschil maakten. Hanneke droeg met haar warmte en haar open hart alle relaties. Iedereen die met haar werkte ging van haar houden…. Om wie ze was.

Hanneke kwam op 19 juni 2017 in dienst bij ANW Nederland. Op nadrukkelijk verzoek van de toenmalig directeur Annemarieke Godschalx kwam Hanneke als plaatsvervangend directeur binnen. Ze zette er vanaf dag 1 vol “de schouders onder”. Dat was ook hard nodig omdat kort na haar aantreden Annemarieke voor langere tijd door ziekte uitviel.

Met een jarenlange ervaring in de zorg als zorgprofessional en later als manager en interimmanager in de zorg kon ze onmiddellijk leiding nemen in onze organisatie en de hulp voor onze opdrachtgevers in de ouderenzorg vormgeven. Met haar enorme vermogen om relaties aan te gaan en het vertrouwen te winnen werd ze snel de belangrijkste spil in onze organisatie.

In 2019 kwam Annemarieke Godschalx tot de pijnlijke conclusie dat zij de verantwoordelijkheid van algemeen directeur niet meer kon combineren met de energie die haar verdere herstel van haar vroeg. Hanneke was bereid te blijven bijdragen aan het succes van ANW Nederland maar ambieerde niet de rol van eindverantwoordelijk directeur. Daarop kwam Annemarieke uiteindelijk bij mij uit en werd ik in juni 2019 haar opvolger. Vanaf dat moment is er voor Hanneke een nieuwe periode aangebroken binnen ANW Nederland waarbij ik haar medewerking vroeg en kreeg voor een verdere professionalisering van de interne organisatie. Dat bracht onder meer met zich mee dat Hanneke zich meer kon focussen op de klantvragen van onze opdrachtgevers in de zorg.

Onze enorme ambitie om betekenisvol bij te willen dragen aan de zo noodzakelijke innovatie van de ouderenzorg zal ons voor altijd blijven verbinden aan Hanneke. Hanneke zal ons voorbeeld blijven voor de wijze waarop we dat willen vormgeven; op basis van persoonlijk contact, met gedrevenheid, denkend vanuit mogelijkheden en met een open blik, gecombineerd met warmte en een enorm commitment.

14 augustus 2021

Pieter Jan de Bruijn

Directeur ANW Nederland